Този уебсайт използва бисквитки. Ако продължите да разглеждате този уебсайт без да промените настройките за бисквитки на вашия уеб браузър, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.

Научете повече, като прочетете нашите насоки относно бисквитките.

Поддръжка

Хладилници

Намерете сенчесто място за хладилника си. Проверявайте го редовно. Приемете нов подход за замразяване на храните си. Тези съвети могат да повлияят върху енергийната ефективност на хладилника Ви.

Помислете за това къде ще поставите хладилника си:
• Значително количество енергия може да бъде спестено, ако поставите уреда си на хладно място - избягвайте да го поставяте до
източници на топлина като фурни и радиатори, или на пряка слънчева светлина • Обмислете да изолирате хладилника си от стенни или подови отоплителни уреди.

Размразяване:
• Честото размразяване пази изпарителя свободен от дебели пластове лед, като Ви позволява да работите по-ефективно с него. Знаете, че е време, когато слоят лед достигне дебелина от 3-5 мм.

Затваряне на вратите:
• Подменяйте уплътненията на вратите на хладилника, ако смятате, че вратата не се затваря правилно
• Обирайте праха от хладилника си. Кондензаторът в задната част и пространството под хладилника трябва да бъдат почиствани от прах и остатъци от храна
• Опитвайте да избягвате да държите вратата отворена дълго време или да я отваряте твърде често. Така навлиза топъл въздух и компресорът ненужно се включва
• Проверявайте дали няма пречки, поради които вратата на хладилника да не се затваря правилно
• Много уреди Electrolux са оборудвани с аларми "открехната врата".

Първо охлаждайте:
• Горещата храна трябва да се охлади, преди да се сложи в хладилника. Парата води до заледяване в изпарителя. Но с цел здраве и хигиена не оставяйте храната твърде дълго на стайна температура
• Размразявайте замразена храна в хладилника. Това ще гарантира по-безопасно размразяване и оптимална употреба на хладилника
• Подходящ температурен диапазон е от 4-5 °C.

След това замразете:
• Храната, която ще се замразява (когато е охладена), трябва да се постави с хладилника, преди да се премести във фризера
• Избягвайте ненужно заскрежаване в камерата като пакетирате всички храни във вакуумни торбички преди да ги сложите във фризера.
• Подходящ температурен диапазон е между -18°C и -20°C.