Използване на функцията грил на фурната

Последно актуализиран 23.6.2020 г. 13:31

Една от най-малко използваните функции на фурната е настройката за печене на грил. Знаете ли, че тя може да се използва като импровизиран грил?Кой не обича доброто барбекю?

Определено има нещо в готвенето на храна над пламък. Гледката ... Звукът ... Миризмата ...Но понякога природата има други идеи

Зима, дъжд, градушка или просто смразяващ костите студ. Не винаги може да правим барбекю навън.


Не се притеснявайте

Използвайки настройката за грил на Вашата фурна, всъщност можете да готвите вкъщи - през цялата година.


Как да използвате грил функцията на Вашата фурна

Използвали ли сте някога грил функцията на Вашата фурна? Мислете за това като грил наобратно. Вместо топлина, идваща от дъното, тя идва отгоре. Въпреки че няма да получите опушеният аромат - можете да получите страхотен загар. Рецептите за бързо готвене на скара работят чудесно във фурната. Повечето фурни изключват грила, след като се достигне целевата температура - за да поддържате грила си работещ, оставете вратата на фурната леко открехната. Не забравяйте да проверявате често храната, за да не изгори.


Как да готвим на плота като на грил

Превърнете плота си в импровизирана скара. Използвайте тиган от чугун, тъй като той задържа топлината добре, ще остане горещ и ще Ви даде най - добри резултати. Поставете тигана на котлона и го загрейте до много горещ, след това намалете температурата до средна и оставете така през целия процес на готвене. Ако тиганът започне да пуши, е твърде горещ. За най-добри резултати леко намажете храната със зехтин, преди да я поставите в тигана. И не забравяйте, не обръщайте храната си твърде рано - оставете я поне за 3-4 минути, за да има време да се запече.