Направете Вашето празнично меню още по-вкусно с пара

Последно актуализиран 5.6.2020 г. 12:43

Празничният сезон е чудесно време за готвене! Прекарайте време в кухнята заедно със семейството или приятелите си и се насладете на дългите вечери заедно.Приготвяне на месо на пара

Какво месо можете да приготвите на пара? Готвенето на пара на фурна е полезно за различни видове меса като шунка, свинско коремче, говеждо месо, телешко и др. Парата помага на влакната на месото да се разхлабят и да станат нежни, но без да се раздробяват. Домашните птици, като пуйка и пиле, са доста постни и парата помага да ги направите сочни. По-долу ще намерите някои съвети и трикове за това как приготвите месо на пара у дома.


Шунка

- За сочна шунка започнете, като поставите шунката директно върху решетката на фурната с тава под нея.

- Поставете шунката с кожата нагоре и стартирайте Full Steam 100 ° C, докато достигне до 70 ° C основна температура. (Времето, което отнема, наистина варира в зависимост от размера на шунката Ви, поради което температурата на сърцевината е най-добрият начин да се ориентирате за готовността ѝ.) Когато достигне правилната температура, извадете и оставете да се охлади.

- След като изстине, намажете шунката с това, което предпочитате. Обичаме да смесваме горчица и яйчени жълтъци, с които да покрием шунката, а след това да поръсим с хлебни трохи.

- След това печете на 175 ° C с обдухване, докато шунката се препече и стане златиста (отнема само 5-10 минути). Това е перфектно ястие за приготвяне от предния ден.
Пуйка

- Чудесен начин да приготвите пуйката едновременно сочна и хрупкава е първо да я сготвите на пара с Full Steam 100 ° C с плънката вътре.

- Поставете термометър вътре в бутчето и гответе, докато достигне 68 ° C. (Времето, което отнема варира в зависимост от размера на вашата пуйка, поради което температурата на сърцевината е най-добрият начин да се ориентирате за готовността ѝ.)

- Когато достигне правилната температура, извадете я и оставете кожата да изсъхне.

- След като изсъхне, намажете цялата птица с меко масло и пуснете последните 30 минути в фурна със обдухване при 200 ° C, така че кожата да стане тъмна и хрупкава. Вече може да се насладите на вкусната пуйка!


Глазирани ребра или говеждо месо

- Започнете със осоляване на ребрата или месото и оставете да се овкусят за една нощ.

- Гответе на пара с Full Steam 100 ° C за най-малко 3-4 часа в зависимост от размера. Ребрата са готови, когато месото започне да пада лесно от костта. Месото е готово, когато лесно можете да го прережете с малък нож. Оставете да изстине. Нарежете ребрата на парчета между костите или оставете месото цяло.

- Направете глазура с 100 гр. кафява захар, 300 мл.  тъмна бира, 1 с. л. ябълков оцет, 1 с. л. горчица, щипка сол и по желание щипка чили или чипотле. Смесете захарта и оцета в тенджера и кипнете, добавете бирата и намалете котлона, докато консистенцията стане гъста (приблизително 10-15 минути).

- Глазирайте месото и загрейте във фурната. Можете да приготвите това ястие предния ден и само да глазирате и загреете преди сервиране.


Sous-vide

Sous-vide е перфектен метод за готвене на зеленчуци. По-здравословно е, тъй като по-малко хранителни вещества се губят по време на процеса на готвене, и по-вкусно, тъй като ще подобрите естествените аромати и ще получите по-добра текстура. В допълнение, това е чудесен начин за прием на зеленчуци.


Целина с кафяво масло, мащерка и лимонова кора

- Обелете и нарежете целината и сложете във вакуумната торбичка заедно с кафяво масло, стръкове мащерка, лимонова кора и щипка сол

- Гответе на пълна пара на 100 ° C за около 20-25 минути. Охладете и сервирайте, както е, запържете или довършете на скара. 


Моркови с подправки и портокалов сок

- Обелете морковите и сложете във вакуумната торбичка заедно със звезден анасон, чили, канела и щипка сол.

- Гответе на пълна пара на 100 ° C за около 15-20 минути. Охладете и сервирайте, както е, запържете или довършете на скара. Използвайте сока за сос или дресинг.


Гответе на пара като професионалистите

Оставете фурните SteamPro да повишат варенето на пара до ниво. Открийте функции, включително Sous-Vide, Свързано готвене, което позволява да контролирате фурната си със смартфона си и помощника за готвене на пара Steamify. Фурните SteamPro са готови да направят ежедневието ви по-вкусно.


Открийте нашите фурни SteamPro