Направете здравословни закуски във Вашата парова фурна

Последно актуализиран 23.6.2020 г. 12:52

Консервирани, мариновани или изсушени - паровата фурна прави здравословни, вкусни закуски от любимите Ви плодове и зеленчуци.Направете си лека закуска

Приготвянето на здравословни закуски у дома е лесно - просто изберете любимите си плодове или зеленчуци, които в момента са в сезон. След това трябва да ги съхраните или изсушите. Консервираните плодове са чудесно допълнение към кашата Ви за закуска или като следобедно хапване. Маринованите зеленчуци са чудесни като хапване преди вечеря. Когато изсушавате плодове или зеленчуци, получавате здравословен чипс, който всички ще харесат.Консервиране или приготвяне на пара на плодове и зеленчуци

Когато правите сладко или туршии, защо не се възползвате от функцията пара?Първо се уверете, че имате чисти буркани, след това ги обработете заедно с капачките на Full Steam за 10 минути. След това ги извадете (ще са горещи!) и не забравяйте да изцедите излишната вода, като ги оставите обърнати върху решетка.

Следващата стъпка е да напълните бурканчето с каквото искате да консервирате - опитайте каквото е в сезон във Вашия регион, повечето неща ще се получат добре! След като се напълни, затворете капачката и обработете с пара във фурната. Времето варира в зависимост от рецептата, която изпълнявате, но когато чуете щракване на капачките, обикновено е време да извадите бурканите от фурната.

Как да запазите пресни плодове и зеленчуци? Има най-различни рецепти, но общо правило е бурканчетата да се пълнят с продуктите (цели или нарязани на дребно), някои подправки или овкусители и след това да се покрият с течност, преди да ги поставите в паровата фурна.


Приготвяне на изсушени здравословни закуски

Когато сушите плодове и зеленчуци, не се нуждаете от парова фурна (въпреки че някои от нашите парови фурни Electrolux имат специална програма за изсушаване), но това е приятен начин за приготвяне на здравословни закуски, които са или сладки, или солени. По-долу е един от любимите ни, но го изпробвайте с каквото Ви харесва или какво е в сезон.


Как да изсушим плодовете: Ябълков чипс

2 ябълки Granny Smith, 1 супена пудра захар


Нарежете ябълките на тънко с помощта на ренде.


Наредете филийките върху силиконов лист или хартия за печене.


Поръсете ябълките със захарта и печете на 85 ° C (или използвайте програмата за изсушаване) за 1 ½ час. Насладете се!


Хрупкави, златисто кафяви и със страхотен вкус

Във фурните SteamCrisp топлината се комбинира с пара, за да направи Вашите ястия хрупкави и златисто кафяви отвън, докато отвътре са влажни, пълни с хранителни вещества и перфектно запазен вкус.


Открийте нашите фурни SteamCrisp