Научете основите на готвенето на пара

Последно актуализиран 23.11.2023 г. 12:30


Не е нужно да сте готвач, за да готвите с пара, толкова е просто. Постигането на по-хрупкава коричка, сочна вътрешност и свежи зеленчуци никога не е било по-лесно. Получавате перфектен ориз, леща и зърнени храни всеки път.Ориз (басмати или жасминов ориз)

Готвенето на ориз в парова фурна не е просто лесно, ще постигнете и по-добър резултат. Оризът ще се сготви перфектно всеки път. Всяко зърно ще бъде равномерно сварено, но не преварено, за пухкав резултат. 


1 част ориз, смесен с 1 част вода и щипка сол, е всичко, от което се нуждаете.


Поставете съставките в подходяща тава за фурна.


Готвите на Full Steam 100 ° C за 20 минути. Готово е!


Приготвяне на леща и други зърнени култури

Лещата е склонна да се превръща в каша при варене в тенджера. Това няма да се случи в паровата фурна, тъй като парата няма да пресготви лещата. Тя ще бъде по-питателна, когато се готви на пара, тъй като не изцежда лещата, както врящата вода.

Как да сготвите леща: 1 част червена леща смесена с 1 част зеленчукова подправка и щипка сол е всичко, от което се нуждаете, сложете съставките в подходяща тавичка за фурна. Пригответе на пълна пара 100 ° C за 13-15 минути, Готово!


Много вкусно!

Парата е чудесен метод за готвене за много зърни храни. Това е лесен метод за готвене с вкусен краен резултат. Например, опитайте да приготвите киноа, булгур и кус-кус . Просто помислете за времето за готвене за всеки продукт, тъй като те се различават.


Парата прави добрата храна още по-добра

Направете любимата си храна по-вкусна без допълнителни усилия. Използвайте пара, когато готвите зеленчуци, риба, месо, хляб и дори десерти, за да получите хрупкава коричка, сочни и ароматни ястия.


Открийте нашите фурни SteamBoost