Печете хляб по - добре, използвайки пара

Последно актуализиран 23.11.2023 г. 9:29

Открийте как парата издига печенето на ново ниво. Паровата фурна дава перфектна среда за печене на тесто и ще даде на хляба Ви хрупкава коричка и пухкава вътрешност.Издигнете печенето на ново ниво

Паровата фурна отваря изцяло нов свят на ароматен, ефирен хляб с хрупкава златисто-кафява коричка. Преживяването започва, когато парата създаде равномерна температура, идеална за бухване на тестото. Когато печете, парата създава хрупкава коричка, тъй като образува мокра повърхност върху хляба, а също така поддържа вътрешността влажна.


Втасване

Използването на пара за втасване на тесто е фантастично, защото имате перфектна и равномерна температура, за да може тестото да се повдигне. Това означава, че то ще се издига по-бързо и по-равномерно. Това е чудесно за всички видове тесто, но особено за тесто с квас, тъй като ще получите по-бухнало тесто, отколкото когато е втасало на стайна температура.

Може да използвате пара за първото, но най - вече за второто втасване. Когато хлябовете или хлебчетата се надигат, парата помага да се направи печивото по-леко с повече въздух вътре. Температурата зависи, но около 25-30 ° C е най - добра. Като цяло когато е по-топло тестото се надига по - бързо - и не е необходимо да покривате тестото, когато втасва в паровата фурна. (Опитайте нашата функция „Втасване на тесто“ следващия път, когато печете).


Печене

Да се научите как да печете хляб в паровата фурна не е трудно и дава страхотен резултат. Използването на пара в началото на процеса на печене прави хляба с по - хрупкава повърхност. Това е така, защото парата (или по същество водата) създава мокра повърхност, което ще помогне хляба да се пече по-равномерно.

Когато го допечете с долен и горен реотан, това ще направи мократа повърхност още по-хрупкава, отколкото ако сте използвали само суха топлина от самото начало. Парата също ще помогне за задържане на влагата в хляба - забравете за сухия и сбит хляб. (Ако използвате някоя от нашите парови фурни, опитайте функцията "Печене на хляб".)


Печете занаятчийски хляб у дома

Изпечете страхотен хляб с натискането на един бутон. Фурните SteamBake използват пара, за да втаса тестото,  то бързо се надига и допринася за въздушната среда. За да добавите финалния щрих на съвършенството, се допича на долен и горен реотан, което прави коричката хрупкава и златистокафява.


Открийте нашите фурни SteamBake