Пригответе красив брънч във Вашата парова фурна

Последно актуализиран 5.6.2020 г. 13:08

Започнете уикенда, като приготвите вкусен брънч за любимите си хора. Яйца, омлет и дори кисело мляко могат да се правят лесно с помощта на парата.Красив брънч

Знаете ли, че можете да използвате Вашата парова фурна за приготвяне на кисело мляко? Лесно е да го направите и е чудесно допълнение към следващия Ви уикенд брънч (направете го за една нощ!). Новите ни парови фурни Electrolux имат функция дори за кисело мляко.

Какво върви чудесно заедно с киселото мляко? Е, много неща - но по-долу е основна рецепта за вкусна гранола.Мюсли

200 гр. фъстъци, 200 гр. кашу, 200 гр. бадеми, 2 гр. овес, 1 ч.л смлян кардамон, 2 с. л. смляна канела, 3-4 с. л. мед, ½ ч.л сол

1. Натрошете ядките леко, не на малки парченца.
2. Смесете ядките и овеса върху тавата на фурната и запечете леко на 160 ° С за 8-10 минути.
3. Смесете докато е още горещо, с меда и подправките.
4. Съхранявайте в херметически контейнер.
5. Наслаждавайте се!

Ето всъщност пример за това, кога не трябва да използвате пара, тъй като искате суха и хрупкава гранола.


Изискани яйца

Готвенето на яйца в паровата фурна им помага да се сготвят по-нежно, тъй като топлината е по-равномерна. Това означава, че няма повече напукани черупки или течащи белтъци. Кой не обича поширани яйца за брънч? С пара има минимален риск от провал.

Запознайте се с начина на приготвяне на поширано яйце в "торба" в паровата фурна.


1. Започнете с поставянето на опаковъчно фолио в чаша или купа. Чукнете яйце вътре и затегнете и усучете фолиото, така че да получите "торба".


2. Поставете "торбичките" върху тава на фурна и гответе в Full Steam 90 ° C за приблизително. 6-7 мин., в зависимост от това как искате яйцата си.


3. Когато яйцата са сварени, свалете опаковъчното фолио и поставете в чиния. Насладете се!


Омлет на фурна

Друг фаворит за брънч е омлетът или фритата на фурна. Те ще бъдат идеално приготвени в паровата фурна, тъй като заобикалящата ги топлина кара яйцата да се сготвият равномерно и да останат сочни с помощта на парата.

- Просто поставете малко нарязани зеленчуци (по Ваш избор!) в намаслена тава във фурната.

- Разбийте няколко яйца (3-4) заедно със сол, черен пипер и малко вода

- Добавете яйцата отгоре върху зеленчуците и печете на средна влажност на 90 ° C, докато яйцата се сготвят, прибл. 10-15 минути

- Сервирайте и се наслаждавайте!


Гответе на пара като професионалистите

Оставете фурните SteamPro да повишат готвенето на пара до професионално ниво. Открийте функции, включително Sous-Vide, Свързано готвене, което позволява да контролирате фурната си със смартфона си, и помощника за готвене на пара Steamify. Фурните SteamPro са готови да направят ежедневието Ви по-вкусно.


Открийте нашите фурни SteamPro