Въпрос:
- Какви готварски съдове са подходящи за готварски зони с индукционно нагряване?
Приложимо към:
- вграден индукционен котлон
- самостоятелна готварска печка с индукционен котлон
Решение:
1. Готварският съд е подходящ за индукционна плоча, ако:
- Малко количество вода завира много бързо на зона, настроена на най-високата настройка за нагряване.
- Магнит се залепя на дъното на готварския съд.
Важно: дъното на готварския съд трябва да бъде възможно най-плътно и плоско.
2. Материал на готварския съд:
- Правилен: чугун, стомана, емайлирана стомана, неръждаема стомана, с многослойно дъно (с маркировка за съвместимост от производителя).
- Неправилен: алуминий, мед, месинг, стъкло, керамика, порцелан.
3. Размери на готварските съдове:
- Индукционните зони за готвене се приспособяват към дъното на готварския съд автоматично.
- Но той трябва да има минимален диаметър, в зависимост от размера на зоната за готвене. Вижте пълното описание в ръководството на потребителя, тъй като начините могат да бъдат различни в зависимост от модела на уреда. Можете да изтеглите ръководството на потребителя тук.