Как да перем вълна

Последно актуализиран 24.6.2020 г. 13:47

Проектирана да издържи години, вълната е чудесна инвестиция, ако се грижите правилно за нея. Независимо дали луксозно палто или ежедневен пуловер, следването на този съвет ще им помогне да издържат.


1. Пране на вълна във Вашата пералня

Ако Вашата пералня няма програма за вълна, препоръчваме Ви да използвате цикъла на студено пране „само за ръчно пране“ и винаги да перете вълната си обърната отвътре навън.


2. Изберете разумно Вашия препарат за вълна

Избягвайте използването на тежки препарати, „био“ препарати, съдържащи ензими, или всякакви препарати, съдържащи съставки за избелване. Трябва да се използва специфичен препарат за вълна.


3. Как да съхранявате правилно вълнени дрехи

Съхранявайте пуловерите си сгънати, за да ги предпазите от разтягане. Ако трябва да ги окачите, използвайте специално проектирани закачалки за трикотаж, за да им осигурите максимална подкрепа.


Изперете и изсушете вълнените си дрехи

Програмата за вълна на нашите перални машини PerfectCare е сертифицирана от компанията Woolmark и е толкова нежна, колкото и прането на ръка. Нашите сушилни DelicateCare също предлагат уникален цикъл за вълна. Специалната скорост на въртене държи вълнените изделия плътно прилепнали към барабана. Това дава резултати толкова добри, колкото плоското сушене. Така че сушенето е гарантирано без свиване и със защита срещу усуквания и заплитания.