Как да перете спортни дрехи

Последно актуализиран 24.6.2020 г. 13:44

Препоръчваме Ви да използвате програма Sport, тъй като тя е добре настроена за спортни облекла, така че да ги изпере по-ефективно. Внимавайте да изберете подходящия препарат, който е специално създаден за обработка на  петна и премахване на миризми.


1. Премахване на петна от пот

Памучните дрехи абсорбират много повече влага, така че имат нужда от малко допълнителни грижи. Обърнете ги отвътре навън и изсипете течен почистващ препарат върху зоните на подмишниците. Оставете да кисне около 30 минути, след което изперете на най-високата температура, която етикетът позволява.


2. Спортна програма

Използвайте програма Sport както на Вашата пералня, така и на сушилнята *. Ако нямате програма Sport, цикълът Synthetic е много подобен. Просто не забравяйте да добавите допълнително изплакване, ако дрехите са силно замърсени. Когато сушите, не забравяйте да отделите памук от синтетика, тъй като те абсорбират влажността по различен начин.

* Само на избрани продукти


3. Как да запазите фитнес чантата си свежа

Поддържайте свежа чантата си за фитнес между тренировките. Ако оставите няколко кърпички за сушилня в нея, тя ще запази миризмата и усещането за свежест. Никога не оставяйте дрехите за тренировка да стоят в чантата. Извадете ги възможно най-скоро, дори ако планирате да ги изперете по-късно.


Почистете и подхранете дрехите си

Нашата система UltraCare се грижи за Вашите спортни облекла, докато ги почиства. За разлика от други машини, които смесват препарата за пране и омекотителя в барабана, нашата изключителна система ги смесва предварително, преди водата дори да докосне дрехите, за да бъдат по-меки и по-грижовно чисти.