Съветник на купувача

Открийте идеалния абсорбатор за вас

Стилове

Кухненските абсорбатори идват с различни форми и размери.

Островни абсорбатори – Правилния избор за вас, ако имате централен остров в кухнята си. Тези абсорбатори са окачени на тавана.

Стенни абсорбатори – Независимо дали в плосък или каминен стил, тези изпъкнали абсорбатори имат разнообразни размери и се окачват на стената.

Вградени абсорбатори – За да се впишат в стила на вашата кухня, този тип абсорбатори могат да бъдат скрити в кухненски шкаф или в работния ви плот.

Абсорбатори за пълно вграждане - Спестете място и сложете абсорбатора под шкафа над плота за готвене.

Полезен съвет: Преди да изберете, проверете препоръчанаото разстояние между плота за готвене и абсорбатора.

Циркулация на въздуха

Имате ли външен отвор за въздуха?


Да - Абсорбаторите, които са базирани на технологията за екстракция (отвеждане) използват външен отвор за въздух, за да извежда спарения въздух.

Не - Абсорбаторите, които са базирани на технологията за рециркулация (абсорбиране) не се нуждаят от външен отвор за въздух. Те пречистват въздуха чрез филтри, които премахват частиците и миризмите.

Полезен съвет: Включете абсорбатора си преди да започнете да готвите, за да стартирате циркулацията или извеждането на въздуха.

Храна

Ако редовно готвите ястия с повече подправки, или ако имате голяма кухня ще имате нужда от по-мощен абсорбатор. Не само заради миризмите, а и защото мазнината може да се кондензира върху труднодостъпни повърхности и да повреди стените.

Мощност

Когато избирате измежду абсорбатори с различен капацитет е добре да изчислите минималната си и максималната си стойност на отвеждане на въздуха. Последвайте тези лесни стъпки:

1. Измерете дължината, ширината и височината на вашата кухня
2. Умножете дължина x ширина x височина = кубичен капацитет
3. Умножете кубическия капацитет x 6 = минималната скорост на отвеждане на въздуха (6 изменения на въздуха на час за леко готвене, като например варене)
4. Умножете кубичния капацитет х 12 = максималната скорост на отвеждане на въздуха (12 изменения на въздуха на час за пържене с мазнина)

Препоръчителната стойност е между 8 и 12.

Ниво на шума

За спокойна среда по време на готвене, без разсейващи шумове, изберете абсорбатор оценен високо за ниските нива на децибелите (dB). Абсорбаторите на Electrolux варират между 40 и 70 dB. За справка, шепота е с около 40 dB, а нормалния разговор се измерва на стойност между 60 и 70 dB.

Абсорбаторите, които са базирани на технологията за екстракция на въздуха, дизайна на каналите влияе на нивото на шума. Намалете броя на завоите и напречните сечения и изберете материали за вашите канали, които ще намалят звука.

Филтри

Всички кухненски абсорбатори са снабдени с филтри за мазнина, които улавят частиците храна във въздуха. Според типа си, филтрите за мазнини е нужно редовно да се заменят (филтри за еднократна употреба) или почиствани (филтри за многократна употреба). Постоянните метални филтри за мазнина могат да се накиснат и измият на ръка или в съдомиялна на програма 60-70°C.

За абсорбаторите, които завъртат въздуха филтрите с активен въглен, които премахват миризмите, е нужно да бътат почистени или сменени приблизително на всеки четири месеца. Някои филтри с активен въглен могат да бъдат мити.

Изберете вашия уред

Абсорбаторите Electrolux  съчетават мощно извличане на въздуха, тиха ефективност и отличен с награди дизайн - открийте този, който е най-подходящ за вас.