Съветник за купувача

Открийте перфектният плот за вашите нужди

Видове

Индукционен – Възползвайте се максимално от кулинарните си умения - светкавично. Индукционните плотове са бързонагряващи и силно адаптивни, което означава, че можете да използвате уверено техники, при които правилната температура е от решаващо значение.

Газов – Популярен избор както за любители кулинари, така и за професионални шеф готвачи. Газовите плотове  са лесни за управление и могат да бъдат използвани с всички видове тигани. Новата генерация високоскоростни горелки Electrolux ви помагат да готвите до 20% по-бързо в сравнение със стандартните газови горелки.

Електрически –  Надеждната класика с отполителна система, която се крие под здрава стъклокерамична повърхност, електрическите плотове са гладки и лесни за почистване. 

Пространство

Изберете своя плот спрямо пространството, с което разполагате.

30-36 cm – Плотове, които пасват на това пространство имат 1 или 2 зони за готвене, идеални за компактно пространство и малки кухни.
60 cm – Това е най-често срещаният размер плотове и ще подхожда на повечето домакинства, предлагайки им 3 или 4 зони за готвене.
70, 75, 80 или 90 cm – Идеален за големи семейства, много гости или амбициозните кулинари, тези плотове имат до 6 зони за готвене. Плотове с тези размер могат да предложат и гъвкави зони за готвене.

Полезен съвет: Вашият кухненски  плот е нужно да бъде поне 25 до 30 mm дълбок, за да побере нашите готварски плотове.

Готвене

Бързи рецепти – Ястия с паста, стир-фрай и други. Бързонагряващ плот е за предпочитане. Изберете индукционен плот с усилвател на мощността, за да забързате готвенето. Някои газови плотове идват също с мощна уок зона, която е отлична за приготвяне на ястия за цялото семейство с техниката стир-фрай.

Техники за напреднали – Водни бани, готвене на пара и други. Индукционният плот ще ви осигури прецизен контрол на температурата, за да се справяте с техниките за напреднали с увереност.

Големи гювечета или задушени ястия – Газовите и електрическите плотове предлагат гъвкавост с широк диапазон от размери на горелките и зони с вътзможност за разширение. Като алтернатива, индукционните плотове с гъвкави зони ви позволяват да обедините две отделни зони в една по-голяма, която да може да побере големи тенджери или тигани.

Почистване

Индукционни плотове – Индукционната технология загрява тиганите и храната в тях, но нищо друго. Повърхността около тигана остава хладна. Така че нищо не изгаря и благодарение на лъскавата, гладка повърхност не оставя място, на което да се скрие мръсотия.

Газови плотове – Газови плотове със стъклокерамична повърхност са по-лесни за почистване от неръждаемата стомана. Ако разлеете докато готвите, можете просто да го избършете, без да се притеснявате за драскотини и петна.

Електрически плотове – Гладката керамична повърхност на електрическите плотове е лесна за почистване.

Сигурност

Индукция – Индукционните плотове нагряват единствено тигана и храната в тях, но нищо друго - заобикаляащата повърхност остава хладна и безопасна при допир. Контролният панел може също така да бъде заключен, за да предотврати неумишлено загряване.

Газ – Възможността лесно да се вижда пламъкът готвенето да бъде безопасно. Захранването на газта се изключва автоматично всеки път когато пламъкът изгасне.

Електричество – Механизмът за защита от деца гаранира, че плота няма да бъде задействан случайно. Индикаторът за остатъчна топлина също така ще ви уведоми, когато плотът е хладен и безопасен за докосване.

Изберете вашия уред

Както и да обичате да готвите, дали вечеря за двама, ястие само за вас или пък за цяла група приятели, Electrolux има плот, който е точно за вас.