Съветник на купувача

Открийте перфектния хладилник с фризер за вас 

Устойчиви решения за по-добър живот

Разработваме решения, които защитават качеството на храните, за да може да се наслаждавате повече и да губите по-малко. Намаляваме до минимум въздействието си върху околната среда, като редуцираме емисиите на CO2 с до 20%, увеличаваме използването на рециклирана пластмаса и рециклируеми материали.

 • Свежи зеленчуци
  До 20% по-малко хранителни отпадъци с ColdSense

  Промените в температурата, дължащи се на отваряне на вратата или поставяне на топла храна в хладилника, имат отрицателно въздействие и увреждат продуктите. Реактивните сензори ColdSense бързо регулират температурата след всяко изменение, като охлаждат с 40% по-бързо от стандартните хладилници, намалявайки стреса и развалянето на храната.

 • Ябълки
  Храната се запазва 60% по-сочна и не се изсушава с TwinTech No Frost

  Усъвършенстваната технология за двойно охлаждане и независимата циркулация на въздуха гарантират, че замръзналият сух въздух от фризера не се използва за охлаждане на хладилника, както при стандартните хладилници. А фризерът с технология No Frost означава, че никога повече няма да ви се налага да размразявате.

 • Чекмедже за зеленчуци
  До 95% запазени витамини с GreenZone

  Чекмеджето GreenZone с уплътнение поддържа правилната влажност за плодовете и зеленчуците. Запечатващото затваряне гарантира, че продуктите са защитени от изсъхване и загуба на полезни минерали.

 • Охлаждане на 360
  Храната е защитена във всеки ъгъл с Cooling 360

  Имате свободата да съхранявате храната във всеки ъгъл, като запазвате нейното качество с устойчива температура и влажност в целия хладилник. Усъвършенстваната циркулация на въздуха в задната стена позволява активно разпространение на студен въздух, достигащ до всеки ъгъл. 40% по-добро разпределение на температурата в сравнение със стандартен хладилник без вентилатор, гарантира, че всеки продукт се охлажда правилно, независимо къде е поставен.

 • Вакуумен контейнер
  Вакуумни контейнери за по-малко отпадъци

  Вакуумното запечатване спомага за запазване на свежестта и аромата и предотвратява "изгарянето" ѝ във фризера. Така тя ще изглежда по-добре за по-дълго време. Освен това предотвратява изсушаването и следователно ще запази по-добре текстурата и цвета. При червените меса липсата на кислород може да доведе до кафяв цвят, като това е естествено и не е признак на разваляне.

 • Индикация на програмата ECO
  Потребителски интерфейс на програмата ECO за по-устойчив избор

  Получете лесни насоки за избор на по-енергийно ефективни настройки за Вашия хладилник, като същевременно поддържате оптимално охлаждане. ECOMETER показва нивото на потребление на енергия за всяка настройка и внимателно насочва към по-щадящ ресурсите и икономичен избор. Направете по-добър избор за околната среда, без да правите компромис с качеството на храната си.

Потърсете знака FOR BETTER LIVING в нашите уреди

Знакът " FOR THE BETTER" показва по-съзнателен избор с по-малко въздействие върху околната среда. С този символ се маркират продукти, произведени във фабрика с нулево генериране на отпадъци и с фокус върху намаляването на емисиите на CO2.

Семпъл скандинавски дизайн, създаден за по-добро ежедневие

 • Зеленчуци в хладилника
  По-устойчив избор

  Устойчивостта е водеща във всичко, което правим - от начина, по който проектираме нашите продукти, до начина, по който ги използвате в дома си. Ето защо ние избираме материали и покрития въз основа на функционалност, качество и минимално въздействие върху околната среда, за да бъдат естествена част от дома. Тези продукти са изработени от материали, сертифицирани като безопасни за контакт с храни и имат издръжлив и висококачествен живот.

 • Вътрешна страна на вратата на хладилник
  Проектирани за употреба

  Хладилникът е не само сложна технология, но и част от интериора, който е проектиран така, че да се вписва в атмосферата на дома и да подобрява ежедневието на хората, като го превръща в приятно преживяване.

 • Отваряне на чекмеджето на хладилника
  Проектирани да издържат

  Фокусираме се върху разработването на дълготрайни продукти. Имаме строги регулаторни изисквания и всички наши продукти се тестват, за да отговарят на международните стандарти за издръжливост. 

Как да съхранявате храната по-дълго време

Как можем да съхраним храната по-дълго?

Какво ще съхранявате във Вашия комбиниран хладилник с фризер?

За кореноплодни зеленчуци: Около 12-16 °C, на тъмно и в идеалния случай не прекалено влажно.

За свежи зеленчуци и зеленолистни растения: Висока влажност и температура около 3-4 °C.

За сушени продукти: Ниска влажност, в идеалния случай тъмно и не много топло.

Метод за съхранение на плодове, горски плодове и зеленчуци: Могат да се оставят на въздух, на слънце, във фурна, в дехидратор за храни или чрез сушене посредством замразяване.

Добре е при замразяване продуктите да бъдат опаковани. Бихте могли да ги замразите в херметически затворен плик или във вакуумна опаковка, за да предотвратите "изгарянето" във фризера.

Хранителни отпадъци

Много от продуктите в списъка могат да бъдат спасени по различни начини чрез техники за консервиране на храни.

 • Плодовете и зеленчуците лесно се разместват и забравят;
 • Хлябът може да се замрази;
 • Сиренето също може да се замрази или да се използва в готвенето.

Често срещани грешки, които водят до изхвърляне на храна:

 • Купуване на твърде много продукти;
 • Забравяте прясната храна/остатъците;
 • Неправилен начин на съхранение (опаковка, температура);
 • Не се доверяваме на собствения си усет - изхвърляме всички храни (дори да са в добро състояние), когато наближи срокът на годност.
Хладилник с фризер, пълен със зеленчуци

Охлажда всеки ъгъл и намалява хранителните отпадъците*

Хладилникът с фризер 800 Cooling 360° има множество въздушни канали, които осигуряват постоянно охлаждане. Това предпазва храната на всеки рафт и може да помогне за намаляване на хранителните отпадъци с 28%*. Неръждаемата стомана създава елегантен, първокласен външен вид за Вашата кухня.

800 Cooling 360 за вграждане

800 Cooling 360 за вграждане

 • По-малко разхищение на храна благодарение на 30% по-доброто разпределение на температурата с функцията Cooling 360°. ¹
 • GreenZone запазва до 95% от витамините. ²
 • Фризер без замръзване и оптимална влажност в хладилника с TwinTech® No Frost.

Функции на 800 Cooling 360°

 • Отворена врата на хладилника с фризер
  Cooling 360 icon
  Охлаждането на 360°

  Охлаждането на 360° помага да се намали разхищението на храна и да се защитят хранителните вещества с усъвършенствано охлаждане във всеки ъгъл. 30% по-добро разпределение на температурата на всеки рафт с ефективно разпределени вентилационни отвори, гарантира, че храната е защитена, независимо къде я поставяте.¹

 • Зелени зеленчуци в затворено чекмедже
  GreenZone icon
  Затворено чекмедже - GreenZone*

  GreenZone е идеалното чекмедже за съхранение, което елиминира излишната влажност. Запазва до 95% от витамините в зеленчуците след 11 дни, като предпазва продуктите с правилното количество влага. ²

 • Прясна маруля
  TwinTech icon
  TwinTech® No Frost

  Интелигентната система за двойно охлаждане TwinTech® No Frost запазва хидратацията на продуктите. Тя е по-добра от стандартната система No Frost, тъй като охлажда независимо хладилника и фризера, а фризерът не замръзва. Хладилникът поддържа правилната влажност, което води до 60% по-малка загуба на маса на храните с TwinTech® No Frost.

 • Сьомга в чекмеджето
  ExtraChill icon
  ExtraChill* чекмедже

  ExtraChill: идеално за запазване на вкуса и текстурата на пресни разфасовки и сирена. Изтеглящото се чекмедже осигурява среда с по-ниска температура в сравнение с останалата част на хладилника, благодарение на активната циркулация на студен въздух.

 • Персонализиране на пространството на хладилника
  CustomFlex icon
  CustomFlex*

  CustomFlex® Ви дава свободата да персонализирате пространството. Вътрешността на вратата има подвижни контейнери с различни размери, които може да адаптирате според продуктите.

 • Висок хладилник с фризер
  MultiSpace icon
  Multispace*

  Системата MultiSpace е по-висока от стандартните модели, което Ви дава повече пространство за организиране и съхранение на съставките.

*В сравнение с хладилник 500 ColdSense. Въз основа на външни тестове за продължителността на годност на меко сирене и шунка, съхранявани на рафтове. Резултатите могат да варират в зависимост от вида на храните. Оценка на потенциалното намаляване на разхищението на храна само въз основа на работата на уреда, без да се взема предвид поведението на потребителя.
¹ Сравнено със собствен продукт с контрол на цикъла въз основа на вътрешен тест.
² Степен на запазване на витамините въз основа на външен тест за запазване на витамин С в боровинки след 11 дни в отделението GreenZone.
*Достъпно при избрани модели.

По-здравословна и свежа храна

Хладилник с фризер 700 GreenZone има специално затворено чекмедже с отделен климат, където влажността се управлява до идеално ниво. Така се запазват до 95% от витамините след 11 дни, като продуктите се защитават с подходящото количество влажност.*

*Процентът на запазване на витамините се основава на външен тест за запазване на витамин С в боровинки след 11 дни в отделението на GreenZone.

700 GreenZone за вграждане

700 GreenZone за вграждане

 • GreenZone запазва до 95% от витамините.*
 • DynamicAir поддържа стабилна температура, като предотвратява изсъхването на храната.
 • No Frost фризер и оптимална влажност в хладилника с TwinTech® No Frost.

Функции на 700 GreenZone

 • Зеленчуци в чекмеджето на хладилника
  GreenZone icon
  Затворено чекмедже - GreenZone*

  GreenZone е идеалното чекмедже, което елиминира излишната влажност и същевременно запазва до 95% от витамините в зеленчуците след 11 дни, поддържайки необходимото количество влага.

 • Зеле върху дъската за рязане
  TwinTech icon
  TwinTech® No Frost

  Интелигентната система за двойно охлаждане TwinTech® No Frost запазва хидратацията на съставките и охлажда независимо хладилника и фризера, без да образува замръзване. Тя поддържа правилната влажност в хладилника, което води до 60% по-малка загуба на маса на храните.

 • Горски плодове в хладилника
  DynamicAir icon
  DynamicAir**

  DynamicAir се грижи за поддържането на постоянна температура в хладилника. Тя работи, като циркулира хладен въздух навсякъде, което означава, че дори когато вратата е отворена, храната ви е защитена от затопляне.

 • Тиквички в хладилника
  ExtraZone icon
  Чекмедже ExtraZone

  Използвайте чекмеджето ExtraZone, за да разделяте хранителните групи и да сте организирани, като винаги имате под ръка подходящите съставки.

 • Отворен хладилник
  MaxiSpace icon
  MaxiSpace**

  С MaxiSpace получавате 45% повече капацитет от стандартния хладилник с фризер.* Той е по-висок и по-широк от обикновените модели, предоставяйки повече място за съхранение.

  *В сравнение с хладилник с фризер със стандартен размер.

 • Зеленчуци върху плота
  MultiFlow icon
  MultiFlow**

  С MultiFlow храната се съхранява по най-добрия начин. Технологията поддържа стабилна температура във Вашия хладилник, като предотвратява изсъхването на съставките. Също така създава среда, която запазва храната вкусна до следващото пазаруване.


*Стойността на запазване на витамините се базира на външен тест за запазване на витамин С в боровинки след 11 дни в отделението на GreenZone.
**Налично при избрани модели.

Fridge 600 TwinTech® No Frost

Поддържа храната сочна и хидратирана

Хладилникът с фризер 600 TwinTech® No Frost запазва храната с 60% по-сочна в сравнение с хладилниците с един изпарител. Неговата двойна охладителна система поддържа идеалната влажност и предпазва храната от изсъхване. Тя също така гарантира, че никога няма да се налага да размразявате фризера.*

600 TwinTech® No Frost за вграждане

600 TwinTech® No Frost за вграждане

 • No Frost фризер и оптимална влажност в хладилника с TwinTech® No Frost.
 • DynamicAir поддържа постоянни температури, като предотвратява изсъхването на храната.
 • Персонализирайте пространството на вратата на хладилника с CustomFlex®.

Функции на 600 TwinTech® No Frost 

 • Зеле върху дъската за рязане
  TwinTech icon
  TwinTech® No Frost

  Интелигентната система за двойно охлаждане TwinTech® No Frost запазва хидратацията на съставките и охлажда независимо хладилника и фризера, без да образува замръзване. Тя поддържа правилната влажност в хладилника, което води до 60% по-малка загуба на маса на храните.

 • Горски плодове в хладилника
  DynamicAir icon
  DynamicAir**

  DynamicAir се грижи за поддържането на постоянна температура в хладилника. Тя работи, като циркулира хладен въздух навсякъде, което означава, че дори когато вратата е отворена, храната Ви е защитена от затопляне.

  Предлага се само в избрани модели.

 • Човек, който организира вратата на хладилника
  CustomFlex icon
  CustomFlex**

  CustomFlex® Ви дава свободата да персонализирате пространството. Вътрешността на вратата има подвижни контейнери с различни размери, които може да адаптирате според продуктите.

 • Зеленчуци върху плота
  MultiFlow icon
  MultiFlow**

  С MultiFlow храната се съхранява по най-добрия начин. Технологията поддържа стабилна температура във Вашия хладилник, като предотвратява изсъхването на съставките. Също така създава среда, която запазва храната вкусна до следващото пазаруване.

 • Тиквички в хладилника
  ExtraZone icon
  ExtraZone drawer**