СЪВЕТНИК НА КУПУВАЧА

Открийте идеалната сушилня за вас

Равномерни резултати, отлична грижа

CycloneCare с технология 3DSense се грижи за Вашия гардероб с изключителна прецизност. Сега може да сушите равномерно деликатни копринени ризи, топли вълнени пуловери и дебели пухени якета с увереност. Това е единственото по рода си сушене в сушилня, което нежно обработва всички Ваши дрехи отново и отново.

Предпазва топлинната защита, запазва външния вид*

*Запазва външния вид и топлоизолацията на пухените якета до 30% по-добре от сушенето на въздух.

DelicateCare - Вашият стил, напълно съхранен

Нашата система DelicateCare може да регулира температурата и движенията на барабана според специфичните тъкани, което означава, че дрехите Ви получават специализирана грижа. Дори вълнените материи запазват формата и функционалността си.

Без свиване.* Без загуба на форма.

* Без свиване на вълната, в сравнение със сушенето на простор.

Сега може да сушите смело и най-деликатните вълнени пуловери. Системата DelicateCare регулира движенията на барабана, за да намали въртенето или усукването на вълнените изделия, с цел да се избегне свиването им. По този начин постигате изключителни резултати при сушене дори на вълнени дрехи, които се перат само на ръка.

Запазена и възстановена водоустойчивост*

*По-добре от сушенето на въздух.

Запазете и възстановете водоустойчивостта на облеклото Ви за открито! Системата DelicateCare регулира температурата и движението на барабана, за да защити тъканите на дрехите за външна употреба, като се уверява, че те получават точното количество топлина. 

GentleCare, запазва дрехите като нови, за по-дълго

Системата GentleCare работи при 2 пъти по-ниска температура в сравнение със стандартните сушилни, като предотвратява третирането на дрехите Ви с излищна горещина. Така материите се запазват за по-дълго и потреблението на енергия и времето за сушене са значително по-ниски.

Перфектно изсушени при два пъти по-ниска температура*

*В сравнение с температурата на въздуха на входа на барабана при обикновените сушилни. 

Ефективна система за филтриране

Филтърната система EcoFlow на барабанните сушилни осигурява енергийно ефективно сушене всеки път. Лесният за почистване филтър циркулира въздуха, поддържакйи постоянно ниска консумация на енергия.

Научете повече за нашите сушилни

Преди да изберете подходящата сушилня, е добре да знаете, че сушилните имат различни функции и предназначения. С помощта на специални програми и технологии, сушилните могат да ви помогнат за по-щадящо третиране на дрехите ви. Разгледайте нашите съвети преди покупка, за да ви помогнат да намерите подходящата за вашите нужди сушилня.

Нашият асортимент

Разгледайте нашата гама, за да откриете най-подходящия продукт за Вашия дом.

Енергийно ефективна сушилня

Electrolux предлага широка гама от сушилни с термопомпа - от клас B до клас A+++. (A+++ е най-енергийно ефективен и ще има най-голямо въздействие върху разходите за енергия). Усъвършенстваната технология на термопомпата може да спести до 40% енергия в сравнение със стандартните кондензаторни уреди, което я прави екологично и икономично решение.

Сушете по-интелигентно благодарение на системата SensiCare, която осигурява най-доброто потребление на енергия, като бързо адаптира програмата към размера на зареждането. Изберете машина с инверторен мотор. Те са по-щадящи за барабана и вентилатора и могат да запазят сушилнята по-дълго време. Резултатът: по-кратко време за сушене и по-равномерни резултати.

Пространство и разположение

Уверете се, че разполагате с достатъчно пространство, преди да се спрете на свободностояща сушилня или за вграждане в шкаф, за да се впише по-добре в дизайна на кухнята Ви.

60cm широчина – пространство, което ще побере стандартна сушилня.

< 60cm широчина – компактна сушилня е перфектна за по-малки пространства – можете дори да я закачите на стената, за да оптимизирате пространството. Като алтернатива, ако имате стандартна пералня с предно зареждане, то можете да поставите стандартна сушилня отгоре.

Полезен съвет: Имате недостиг на пространство? Помислете за покупка на компактна 2-в-1 пералня със сушилня.

Капацитет

Колко пъти седмично пускате сушилнята си?

По-малко от 4 пъти седмично – ако я ползвате само за няколко малки зареждания седмично, 4-6 килограмова сушилня ще бъде идеална за нуждите Ви.
4-6 пъти седмично – капацитет от 7 кг ще улесни ежедневното пране и ще се справи и с по-обемисти артикули като завивки.
6+ пъти седмично – изберете сушилня с капацитет над 8кг, ако сушите често – по-големият капацитет ще Ви спести време.

Полезен съвет: Опитайте, до колкото е възможно, да не препълвате сушилнята. Колкото повече пространство има между дрехите,толкова по-бързо ще изсъхнат. Ако се колебаете – изберете сушилня с по-голям капацитет от необходимия.

Тъкани

Нашите най-усъвършенствани сушилни могат да обслужат 93% от всички видове тъкани със специални програми за вълна, коприна, пух, деним, памук, синтетика, дантела, смесени тъкани и други деликатни материи с програми, включващи:

 • Тъмно сини деликатни изделия
  Деликатни изделия

  Програмата за вълна и копринени изделия предотвратява свиването и деформирането, в сравнение със стандартно сушене. 
  Ето защо редица модели на сушилните Electrolux са сертифицирани от Woolmark, като знак за ефективност и функционалност. 

 • Капки вода върху тъмносин плат
  Дрехи за открито

  Запазете вида на любимото си яке за открито да като ново сезон след сезон. Използвайте програмата Outdoor и възстановете водоустойчивостта на дрехите си, в сравнение със сушенето на въздух. 

 • Синьо пухено яке
  Якета с пухена вата

  Използвайте тази програма, за да защитите вида и формата на пухените якета и да запазите топлоизолацията им с до 30% в сравнение със сушенето на въздух.

 • Олекотена завивка в кош
  Олекотени завивки

  Олекотените завивки могат да бъдат трудни за сушене. Ето защо разработихме програма, която да се справя ефективно с по-големи изделия като завивки и чаршафи. 

Съвместими уреди

Ако искате да съчетаете сушилнята с пералнята си, моделите Electrolux са създадени за да си подхождат. Така че можете да ги подреждате един върху друг или да ги инсталирате един до друг и да оптимизирате пространството в дома си. 


Сушилня и пералня

Сензорни сушилни

Всяка сушилня Electrolux от сериите 700, 800 и 900 разполага с технология SensiCare. Усъвършенстваните сензори за влажност и температура определят кога тъканите са сухи и прекратяват програмата. SensiCare спестява време и енергия и предпазва дрехите от прекомерно сушене.
Технологията 3DSense на Electrolux се предлага при избрани модели 900. Уникалният сензор открива влажността не само на повърхността, но и във вътрешността на тъканите. Резултатът: прецизно третиране и грижа - от вълна до коприна и дори пух. 

Интелигентни сушилни машини

Насладете се на персонализирана грижа - изцяло през Вашия смартфон с приложението My Electrolux. Свържете и управлявайте дистанционно уредите си за пране - лесно, удобно и интелигентно!

Спестете място и време

Сушенето на простор изисква повече място, отколкото сушенето в сушилня, и води до намачкани тъкани, което неизбежно означава повече гладене. Сушилните на Electrolux са много по-бързи. Вместо да прекарвате ценно време в окачване и събиране на прането, ще се радвате на 365 безпроблемни дни за сушене годишно. 

Сертифициране

Сертификатът Woolmark е печат за одобрение от компанията Woolmark. Бъдете сигурни, че нашите машини Electrolux са достатъчно щадящи за сушене на вълна.