СЪВЕТНИК НА КУПУВАЧА

Открийте идеалната сушилня за вас

Пространство и разположение

Дали ще се спрете на самостоятелна сушилня, или такава, която е вградена в шкаф, за да се впише по-добре с темата и дизайна на кухнята ви, е нужно да се уверите, че уредът ще се побере. С колко пространство разполагате?

60cm широчина – стандартна сушилня ще се побере

< 60cm широчина – компактна сушилня е перфектна за по-малки пространства – можете дори да я закачите на стената, за да използвате максимално пространството си. Като алтернатива, ако имате стандартна пералня с предно зареждане, то можете да поставите стандартна сушилня отгоре.

Полезен съвет: Имате недостиг на пространство? Помислете за покупка на компактна 2-в-1 пералня със сушилня 

Капацитет

Колко пъти седмично пускате сушилнята си?

По-малко от 4 пъти седмично – ако я ползвате само за няколко малки зареждания седмично, 4-6 килограмова сушилня ще бъде идеална
4-6 пъти седмично – капацитет от 7 кг ще улесни живота ви и ще справя и с по-обемисти неща като завивки
6+ пъти седмично – изберете сушилня с капацитет над 8кг, ако сушите често – по-големият капацитет ще ви спести време

Полезен съвет: Опитайте, до колкото е възможно, да не препълвате сушилнята, понеже ако оставите дрехите си да дишат, те ще съхнат по-бързо. Ако се колебаете – изберете сушилня с по-голям капацитет от необходимия.

Тъкани

Погрижете се за деликатните тъкани и любимите си дрехи, за да издържат по-дълго.

Деликатни тъкани – Изберете сушилня със SensiDry, която ви помага да сушите любимите си деликатни тъкани по сигурен начин.
Вълна – Изберете сушилня със сертификат Woolmark.

Гладене

Няма ли да ви бъде приятно да прекарвате по-малко време в гладене? Изберете сушилня с контрол на влажността ProSense и оставете прането си леко влажно, за да улесните гладенето. Като алтернатива можете да изберете сушилня с пара, за да намалите нуждата от гладене.

Ефективност

Пестете енергия и намалете разходите с енергийно ефективна сушилня. Сушилните са оценени между A и G за енергийна ефективност (A бидейки най-енергийно ефективна). Колкото по-ефективна е сушилнята, толкова повече пари ще спестите ползвайки я, което може да доведе до много повече спестявания през годините.

Изберете вашия уред

От уреди с големи барабани в размер достатъчен за цяло едно семейство, до иновативни свързани уреди, Electrolux има идеалната сушилня за вас.