Открийте

Готварска печка PlusSteam

Готвене с пара

Освежете кухнята си

Не е необходимо да променяте цялата си кухня, за да постигате изключителни резултати всеки път. Печките PlusSteam представляват стандартни готварски печки Electrolux, към които е добавена опция за пара. Така имате гарантирана надеждна, издръжлива и лесна за използване печка с опция за пара: традиционна суха топлина, работеща в хармония с пара.

Как работи печката PlusSteam?

 • Изсипете вода в кухината на фурната
  1
  Добавете вода

  Налейте 100 мл вода в кухината на фурната на специално очертаното място.

 • изберете програма за пара
  2
  Изберете програма

  Изберете програмата за пара на печката PlusSteam и задайте температурата на готвене.

 • натиснете бутона PlusSteam
  3
  Натиснете бутона за пара

  LED светлината ще покаже, че функцията за пара е активизирана. Можете да използвате фурната след 5 минути.

Истински домашен хляб

Ще разкрием малка тайна: ключът към хляба с пухкава сърцевина и хрупкава коричка е парата. По време на печенето, парата трябва да се използва през първите 10-15 минути, за да се издигне тестото по-добре, следвана от конвенционална суха топлина, за да се образува хрупкава коричка и кафяво-златист цвят. Освен това приготвянето на тестени изделия във фурната при контролирана температура (30 °) и в среда без въздушни течения, насърчава образуването на глутен и въздушни възглавници, което води до пухкава сърцевина.

тава с ябълкови филийки, дехидратирани с PlusSteam

Дехидратирани плодове и зеленчуци

Можете да приготвите здравословен чипс дори у дома! Дехидратираните плодове и зеленчуци са богати на витамини и са много по-полезни за организма от снаксовете. Във фурната на печката Electrolux PlusSteam можете да дехидратирате сливи и кайсии или дори цвекло и червени чушки. Можете също така да настроите температурата на фурната според текстурата, която искате да получите – по-хрупкави или по-меки сушени плодове и зеленчуци.

буркани във фурната на печка PlusSteam

Подготовка за зимата

Консервирането на храната никога не е било по-лесно! Фурната на печката PlusSteam може бързо и лесно да стерилизира бурканите и капаците, необходими за съхранението на туршия, кисели краставички или всякакви плодове и зеленчуци през зимата, премахвайки микроорганизмите, които могат да навредят на процеса. След това само добавете съдържанието към стерилизираните буркани и изберете функцията PlusSteam с пара. Така приготвените консервирани продукти ще можете да консумирате в рамките на 2-3 години!