Съветник за купувача

Открийте перфектната печка за вас

Пространство и разположение

Изберете печката си спрямо наличното пространство и желаната конфигурация на уреда.  

60см-широчина – Самостоятелните печки позволяват избор на комбинация от различни видове котлони и фурни, предлагащи голяма гъвкавост.
100см-широчина – Кухненските печки са големи на размер и имат изключителен капацитет. Благодарение на допълнителната широчина плота има шест нагревателни зони вместо стандартните четири.

Полезен съвет: Когато избирате какъв тип плот и фурна да има вашата печка, разгледайте нашите Съветници на купувача за плотове и фурни, за да направите оптимален избор.

Източник на топлица

В зависимост от наличния източник на топлина, можете да изберете между електрическа или газова печка - или да се  наслаждавате на предимствата и гъвкавостта на двете.

Газовите печки дава незабавен и точен контрол на топлината. Това е по-добър избор, ако имате нужда от мощна топлина за готвене с големи тигани. 

Електрическите печки са лесни за почистване и са снабдени с различни смарт функции. Равномерното разпределение на топлината при електрическите печки ги прави идеални за печене.

Комбинираните печки съчетават ползите на електричеството и газта.

Капацитет

Ако готвите за голямо семейство или за много приятели, на вас ви е нужна готварска печка с голям капацитет. Капацитета на печката се измерва в литри.

70+ литра – перфектен за по-големи домакинства.
40 – 70 литра – най-подходяща за домакинства с трима или четирима души.

Повечето печки Electrolux са с двойна фурна, позволявайки ви да гриловате и печете едновременно. Когато търсите печка с двойна фурна обикновено се сравняват техните най-големи отделения. 

Полезен съвет: Повишете капацитета на готвене като изберете уред с допълнителни нива на рафтовете във фурната.

Енергия

Пестете пари от сметките за енергия и в същото време бъдете отговорни към природата. Енергийният рейтинг на всеки уред е оценен по скала от A+++ (най-ефективен) до G (най-малко ефективен). Изберете готварска печка с добър енергийно ефективен рейтинг, като A или по-висок.

Изберете вашия уред

Независимо дали обичате да готвите пишни вечери или скромни ястия, Electrolux има подходящата печка за вас.