Въвеждане на нови енергийни стикери

Изключително важен регламент бива въведен от Европейската Комисия, за да поощри по-ефикасни и устойчиви уреди. Electrolux бързо приема новите правила и визуална идентичност на енергийните стикери. Това ще се отрази на следните продуктови групи: перални машини, перални със сушилни, съдомиялни и хладилници, включително охладители за вино.

Новият етикет ще бъде видим за европейските потребители онлайн и в магазините от 1 март 2021 г.

Преход от старите към нови енергийни стикери

От ноември 2020, всички нови продукти Electrolux вече имат два стикера. Единият показва настоящата класификация, а другият ефикасност от A до G, която влиза в сила от 1 март тази година (2021). Тоест, вече е възможно да се приберете вкъщи с два енергийни стикера. Новият енергиен стикер с QR код ще бъде приложим от 1 март 2021 и може да не му обръщате внимание до тази дата.

Енергийната ефективност на уреда, който сте закупили остава същата. Единствено рейтингът, тоест буквата върху енергийният стикер се променя, не енергоефективността на уреда.

Стари срещу нови енергийни стикери

Новите стикери са по-комплексни, с нови елементи за представяне, по-строги изисквания за екологичен дизайн и нови методи за тестване.

 • Скалата на старите стикери
  1
  Скалата на настоящите стикери, A+++ - D

  Настоящият стикер има 4 класа само за A, от A до A +++, и повечето модерни уреди се предлагат именно с такава класификация. Объркващо е понеже не предоставя скала за висок, среден и нисък енергиен клас.

 • Скалата на новите стикери
  2
  Скалата на новите стикери, A-G

  Снимката по-горе е пример за възможен еквивалент на енергиен стикер (клас B) за уред, който преди това е бил клас A+++. Въпреки че енергийната ефективност не се променя, скалата се променя, което означава, че новите по-ниски класове са все пак енергоефективни според последните стандарти. Това също така оставя повече свободно място на върха на скалата, тъй като ще се появяват още по-ефективни технологии.

Предлагаме устойчиви продукти, които са отвъд енергийния клас

Като двигател на устойчивостта, Electrolux предлага продуктови преживявания, които са отвъд енергийния клас

Нашите уреди за охлаждане запазват качеството на хранителните продукти, спомагат за намаляването на разхищението на храна и превръщат устойчивото хранене предпочитан избор.

Гамата ни от уреди за грижа за съдовете помага на потребителите да използват по-малко вода и електрическа енергия с QuickSelect.

Уредите за грижа за дрехите защитават материите за по-дълго и предоставят по-добра грижа за всички дрехи, намалявайки въздействието върху околната среда.

Нашата ангажираност към устойчивото хранене

Работим за това да направим устойчивото хранене първи избор за всички нас. Разработвайки решения за запазване на храната, нашата амбиция е да помогнем на всеки един да се наслаждава на здравословна диета и устойчив начин на живот.

Нашата ангажираност към устойчива грижа за дрехите

Несъмнено усилията ни да намалим енергийната консумация на уредите и това, че ги правим по-енергийно ефективни е един от начините да спомогнем за намаляването на емисиите ни. Продуктите ни обаче са повече от енергия. Ние оформяме живота към по-добро, работейки за това да постигнем нулев въглероден отпечатък до 2030 г.
Нашата цел е да направим така че дрехите Ви да издържат два пъти по-дълго, като подобрим технологии си, намалим използването на вода, и съкратим наполовина въздействието на машините ни върху околната среда.

Разгледайте кухненските ни уреди, които надхвърлят стандартната енергийна ефективност

Охлаждане

Нашата гама за охлаждане запазва качеството на храната, спомагайки за значителното намаляване на хранителните отпадъци и поощрявайки по-устойчив начин на хранене.

Ние защитаваме качеството на храните, като осигуряваме стабилна температура, правилно ниво на влажност и добре запечатани отделения в уредите, които Ви предлагаме.

 • Киви и грейпфрут
  Серия 3000 ColdSense

  Срокът на годност на храните се удължава и вкусът бива защитен със стабилна температура и 40% по-бързо охлаждане от стандартните ръчни настройки.

 • Две ябълки
  Серия 6000 TwinTech® No Frost

  Минимизирайте загубената хранителна маса с 60% и намалете изхвърлянето на храна благодарение на усъвършенстваните двойни охладителни системи TwinTech® No Frost, които поддържат оптималната влажност и запазват продуктите Ви.

 • Зеленчуци и плодове в хладилник
  700 Series Cooling 360°

  Спомага за намаляване на разхищението на храна като предпазва текстурата на съставките във всеки ъгъл на хладилника с 360 градусова циркулация на въздуха и интериор от неръждаема стомана.

 • Маруля
  Серия 8000 UltraFresh+

  Зеленчуците остават до 40% по-свежи и запазват хранителните си свойства в отделението UltraFresh+ с автоматична настройка на влажността.

 • Сьомга, броколи и скариди
  Серия 9000 LongFresh

  Независимите едно от друго, затворени отделения създават зона за оптимална температура и влажност – запазвайки деликатните продукти.

Нови икони за представяне при охлаждане

A. Нов QR код. Може да бъде сканиран със смартфон за повече информация.
B. Клас на енергийна ефективност.
C. Годишна енергийна консумация, киловат-час/година.
D. Сборът на обема на отделенията за замразяване.
E. Сборът на обема на охлаждащите отделения и други отделения, които не служат за замразяване.
F. Ниво на шум в децибели (dB).

Съдомиялни

Нашата гама уреди за грижа за съдовете се адаптира към Вашите нужди и Ви помага да направите най-подходящия избор.

QuickSelect Ви дава възможтост да изберете програма с по-малка консумация на вода и енергия.

 • Съдомиялна с AirDry
  Серия 3000 AirDry

  Спестете енергия като използвате естествения въздушен поток – без сушене с вентилатор. Очаквайте до 3 пъти по-добри резултати в сравнение със системи, които сушат само на затворени врати.

 • Съдомиялна със SatelliteClean
  Съдомиялна със SatelliteClean

  До 3 пъти по-ефективна употреба на водата спрямо стандартните модели. Съдовете блестят от чистота без да използвате излишно количество вода.

 • Съдомиялна с QuickSelect
  Серия 6000 с QuickSelect

  Можете лесно, само с едно движение, да зададете колко време искате да продължи програмата, а Вашата съдомиялна сама ще настрои най-подходящия цикъл и ще Ви покаже каква е енергийната ефективност.

 • Съдомиялна с MaxiFlex
  Серия 7000 MaxiFlex

  Страхотната комбинация от чекмеджета и разделители Ви позволява да усвоите капацитета на съдомиялната, спестявайки вода и енергия.

Нови икони за представянето на съдомиялните

А. Нов QR код. Може да бъде сканиран със смартфон за повече информация.
B. Клас на енергийна ефективност.
C. Годишна енергийна консумация за 100 Еко цикъла.
D. Номинален капацитет на настройките на място за Еко програма.
E. Продължителност на Еко програмата.
F. Ниво на шум в децибели (dB).

Разгледайте нашите продукти за грижа за дрехите, които надхвърлят стандартната енергийна ефективност.

Нашата цел за 2030 г. – да направим така че дрехите да издържат два пъти по-дълго, с екологичен отпечатък, който е наполовина.

Чрез модернизиране на технологията за грижа за всички материи и създаване на по-добри навици, ние се стремим да намалим въздействието върху околната среда и удължим средния живот на дрехите.

Перални машини

Пералните ни машини се предлагат с програми, които не само почистват, но и запазват усещането и структурата на материите, предоставяйки на дрехите по-дълъг живот.

 • Мъж чете на момче
  Серия 600 с AutoDose

  Прецизното дозиране на перилен препарат с AutoDose позволява на белите дрехи да останат такива, а цветовете да запазят жизнеността си. Намаляването на разхищението на перилния препарат означава, че допринасяме за екосъобразна употреба на препаратите. Научете повече

 • Мъж със зелена риза
  Серия 700 със система SteamCare

  Добавете пара в края на програмата за пране за намалите гънките. Или използвайте програмата FreshScent, за да добавите пара и да освежите дрехите си. Това ще спести повече от 40 л. вода на цикъл, тествано е с 1 кг деликатни дрехи изпрани с програмата FreshScent, в сравнение с програма за деликатно пране. Научете повече

Нови икони за представянето на пералните машини

A. Нов QR код. Може да бъде сканиран със смартфон за повече информация.
B. Клас на енергийна ефективност.
C. Енергийна консумация за 100 цикъла.
D. Оценен капацитет за Еко програма.
E. Клас на ефективност на центрофугата.
F. Продължителност на Еко програма.
G. Измерена консумация на вода за един цикъл.
H. Ниво на шум в децибели (dB).

Пералня със сушилня

Пералните ни със сушилня са проектирани и оптимизирани, за да работят заедно. Получете същите резултати както от два отделни уреда.

 • Двама души си говорят в гората
  Серия 700 със система SteamCare

  Използвайте пара и освежете дори и деликатните материи като кашмир, благодарение на нашият персонализиран подход за създаване на пара – вътре в самия барабан, за допълнителна грижа. За тъканите, максималната температура никога няма да бъде над 40 C. Научете повече

 • Жена си купува зеленчуци
  Серия 900 със система DelicateCare

  Дрехите не са изложение на прекомерна или увреждаща топлина, което означава, че ще издържат по-дълго. Можете да спестите до 45% енергия като използвате пералня със сушилня с термопомпа, в сравнение с кондензационна пералня със сушилня . (* При цикъл за пране и сушене.) Научете повече

Нови икони за представянето на перални със сушилня

A. Нов QR код. Може да бъде сканиран със смартфон за повече информация.
B. Клас на енергийна ефективност.
C. Измерена годишна енергийна консумация за 100 цикъла.
D. Измерена годишна консумация за цикъл.
E. Клас на ефективност на центрофугата.
F. Оценен капацитет за Еко програма.
G. Продължителност на Еко програма.
H. Ниво на шум в децибели (dB).