100 години по-добър живот

100 години по-добър живот

Миналото, настоящето и бъдещето на добрия живот

Основана в Швеция през 1919 от предприемача Аксел Венер-Грен, Electrolux оформя живота към по-добро в продължение на 100 години, като преоткрива преживяванията свързани със страхотния вкус, грижата и благосъстоянието на своите клиенти. Това е нашата история.

Един век преоткриване на вкусовите преживявания

Създаването на приятни вкусови преживявания винаги е било движещата сила зад иновациите ни в кухнята. През цялата си история, ние сме тласкани от уникалното ни професионално наследство, за да осъществим целта си. Иновативният Кухненски робот за обработка на храна Electrolux Assistent и комбинираната парова фурна CombiSteam са само няколко примера за това.

product exhibition

Кухненският робот Electrolux Assistent: отличителна, Скандинавска класика в дизайна

През 1939 г., Electrolux дава на шведския дизайнер и инженер Алвар Ленинг, задачата да превърне професионално кухненско оборудване в по-малкък и компактен уред, който да бъде удобен за домашна употреба. Малцина биха предположили, че Electrolux Assistent, Кухненският ни робот за обработка на храна, ще се превърне в един от най-издръжливите продукти на компанията, хвален както за своята изключителна здравина, така и за успешния си дизайн.

Революционният модел V

Модел V имал плъзгачи, които му позволявали да се пързаля по пода на дома, и по този начин ефективно да изсмуче прахта и мърсотията, въпреки, че е бил по-малък и  значително по-лек от изправените си предшественици. Самият Венер-Грен е измислил идеята за плъзгaчите. Фактът, че уредът е бил достоен представител на новият индустриален дизайн на епохата, в духа на германския архитект Петер Беренс, никак не е попречило.

Първaта в света "Кръгла кутия"

Съдомиялната D10, с прякор "Кръглата кутия", е лансирана през 1959 г. Тя е първата в света миялна машина за поставяне върху плот. Във време когато повечето кухни не са пригодени да "подслоняват" съдомиялни, този модел може да бъде инсталиран в повечето кухни без да има нужда да бъдат преправяни основно.