Внимателно обгрижвани

Внимателно обгрижвани

Професионално изпиране

у дома

Дори най-деликатните тъкани могат да се перат безопасно у дома с уредите на Electrolux. Дрехите са поддържани, цветовете са обновени и кройките, които обичате, са запазени. Добре поддържаните дрехи имат по-дълъг живот и изглеждат по-добре. Забравете за химическото чистене.

Как да поддържате дрехите, които се грижат за Вас

Най-трудните за пребиваване места и метеорологични условия изискват облекло, което да издържи на климата. Поддържайте правилно Вашите връхни дрехи и те не само ще изглеждат отлично. Те ще се грижат за Вас, сезон след сезон.

Три различни видове Helly Hansen якета.

Грижа за всеки слой

Слоевете са средството за преодоляване на природните елементи. Външният слой, например при яке за ски или плаване, предпазва от вятър, дъжд или сняг. Средният слой - обикновено от полар или пух - задържа топлината, за да Ви поддържа топли. Вълненият основен слой Ви помага да останете сухи, като пази кожата Ви от влагата. Всеки слой е толкова важен, колкото и следващият, грижете се за тях, за да може и те да се погрижат за Вас - където и да сте на приключение.

Връхни дрехи

Връхно яке Helly Hansen

Как да се грижите за Вашите якета

Всяка подготовка за ски или плаване започва с изпиране на Вашето яке. Ако водата не образува капки по повърхността, реактивирайте отблъскването с изпиране на ниска температура и изсушете, преди да изгладите. Ако усещате, че не диша така добре, изперете го, за да отворите порите. След изсушаване използвайте само хладна ютия. Насладете се на по-голяма сигурност и удобство, като перете якето си у дома.

Жена държи свежо изпрано яке за ски Helly Hansen
Най-добрата подготовка за наградата

Готови за спорт, изпрани и изсушени у дома с Electrolux

Дисплей на перална машина UltraCare

Допълнително изплакване, допълнителна производителност

Не излагайте якето си на омекотители, защото могат да запушат порите му. Това се отразява на функционалността на якето, като намалява водоустойчивостта и възможността за дишане. Вместо това изберете течни перилни препарати без добавки. Използвайте втори цикъл за изплакване, за да премахнете препарати, които може да са останали. Така ще имате яке, което изглежда и функционира като ново.

 • Програма за ниска температура за перална машина Electrolux
  Изберете внимателно перилния препарат

  Уверете се, че перете якето за плаване при ниска температура с течен перилен препарат без добавки.

 • Жена държи яке за ски
  Програма за връхни дрехи

  Използвайте програмата за връхни дрехи в сушилнята Electrolux DelicateCare, за да активирате отново свойствата за отблъскване на водата на Вашите дрехи.

 • Близък план на скиорско яке.
  Защитете повърхността на Вашето яке

  Изпразнете джобовете и затворете всички лепенки от велкро и ципове преди да изперете и изсушите.

UltraCare™ Eco

Запазете най-добрия вид на Вашите дрехи, защото когато изглеждате добре, се чувствате добре

Пералня машина UltraCare Eco

Безупречни резултати при 30 градуса

Прането при 30 градуса не само е по-добро за околната среда, но е и по-внимателно към дрехите Ви. С UltraCare™ Eco, ако обикновено перете на 40 градуса, сега можете да перете на 30 градуса. При тази хладна температура тя се грижи толкова добре, колкото и почиства. Така дрехите Ви изглеждат и се усещат като нови по-дълго.

Пухени якета

Как да се грижим за пухените якета

Ако се грижите добре за Вашите пухени якета, те ще се погрижат добре за Вас. Хладкото, нежно изпиране с нашата перална машина UltraCare™ Eco ще поддържа по-дълго доброто състояние на Вашите пухени якета. Ако добавите топки за сушене в барабана на нашите DelicateCare сушилни, перата няма да се събират в ъглите на якетата. Така ще усещате винаги топлина и уют.

Жена се радва на своето свежо изпрано пухено яке

Никога не перете ръчно пухени дрехи

Винаги перете пухени дрехи в пералнята. За да възстановите защитните качества, само допълнителен цикъл на изплакване ще премахне правилно перилния препарат от перата. После трябва да извадите внимателно якето от барабана след изпиране, за да запазите неговата форма. Никога не усуквайте и не дърпайте якето, за да изцедите водата - поставете го на равна повърхност и отстранете водата с натискане.

 • Програма за ниска температура за перална машина Electrolux
  Използвайте ниски температури

  Перете с хладка вода и деликатен цикъл и настройте пералнята за един допълнителен цикъл на изплакване, за да премахнете всички следи от перилни препарати.

 • Близък план на топка за сушене в барабанна сушилня Electrolux
  Изберете правилния цикъл

  За най-добро сушене изберете дълъг цикъл при средна температура и използвайте топки за сушене, за да получите леко, пухкаво и чудесно ухаещо яке. Не го вадете, докато не е 100% сухо.

 • Пухено яке Helly Hansen
  Защитете повърхността на Вашето яке

  Перете пухените якета отделно от другите дрехи с празни джобове, затворени велкро лепенки и ципове, за да избегнете повреда на повърхността.

Якета от полар

Как да се грижим за полар

Погрижете се добре за дрехите от полар и ги изперете у дома. Най-добрите резултати идват при изпиране с топла вода и мек перилен препарат без омекотител. Поларът отлично абсорбира вода, затова изберете опция за допълнително изплакване, за да премахнете всички остатъци от перилния препарат. Винаги е добре да го изсушите след това, за да го запазите мек и приятен.

 • Програма за ниска температура за перална машина Electrolux
  Пране със синтетика

  Недейте да перете полар и памучни дрехи едновременно, защото изпускат влакна. Вместо това го перете заедно с други синтетични дрехи, например от полиестер и найлон.

 • Жена държи яке от полар.
  Не го гладете, използвайте пара

  Изсушете якето в барабанна сушилня в цикъл за спорт или синтетика. Не го гладете. Вместо това опитайте цикъл на пара, за да премахнете гънките и да освежите полара.

 • Близък план на яке от полар.
  Предпазете повърхността на Вашето яке

  Изпразнете джобовете и затворете всички лепенки от велкро и ципове преди да изперете и изсушите, за да предпазите повърхността на полара.

Как да се погрижим за класическите дрехи

От поколения насам тенденциите идват и си отиват, но бялата риза винаги е на мода. Сега е лесно да я запазите искряща, бяла и изглеждаща по най-добрия начин без химическо чистене.

Бяла риза с етикет за пране виси в дневна стая

Най-важната дреха във Вашия гардероб

Вашият гардероб е мястото, където отивате, за да създадете Вашия индивидуален стил. Експериментирате с нови тенденции, като ги комбинирате с класическата дреха в гардероба - искрящо бяла риза. Лесно е да промените стила на Вашето облекло. Елегантни или ежедневни, винаги можете да бъдете изобретателни. Класическата риза не изисква усилия, но е шик - Вашата идеална основна дреха.

Жена държи свежо изпрана, искряща бяла риза
Готова за гардероба

Поддържайте Вашите ризи искрящо бели и свежи с най-добрата грижа при изпиране

 • Разкопчана синя риза
  Проверете етикета

  Преди изпиране разкопчавайте ризата, включително ръкавелите и яката. Проверявайте препоръките на етикета за най-добра температура и основни насоки за поддръжка.

 • Искрящо бяла риза
  Изберете внимателно перилния препарат

  За да изглежда ризата Ви като нова, използвайте перилен препарат на прах, който съдържа белина за поддържане на белия цвят.

 • Диаграмата показва разстоянието, което трябва да оставите между дрехите и тавана на барабана.
  Оставете достатъчно пространство

  Оставете място с размера на ръка между дрехите и тавана на барабана, за да предотвратите остатъци от перилен препарат по дрехите в случай на препълване.

Искрящо бяла риза под ъгъл
SteamCare

Насладете се на гладки, свежи дрехи. Освежете дрехите си бързо между изпиранията като използвате пара

Перална машина SteamCare

Занесете ризите си на спа

Вашите любими ризи понасят много. Ежедневната суматоха ще развали свежото, искрящо усещане, което обичате. За да го върнат обратно само за 30 минути, нашите перални машини със SteamCare пресъздават спа процедури. Те отпускат влакната и премахват миризмите, за да върнат това безценно усещане за мек, чист памук.

Мъж с риза, която е наполовина изгладена и наполовина измачкана, ще покаже предимствата на SteamCare

Силата на парата

Окачете ризата си в банята, докато вземате душ и вижте как парата може да съживи дрехите Ви. Допълнителната влажност изглажда гънките на ризата и я поддържа свежа. Вижте също нашите перални машини със SteamCare за още по-бързо и лесно премахване на гънките. Вграденият цикъл на пара означава, че дори не е нужно да перете дрехите, за да изглеждат и да бъдат "като нови".

Гладене на риза със steam station

Плавен и безопасен начин за гладене

Макар че програмата за пара може да Ви спести гладенето, използвайте пара и когато е необходимо да гладите. Нашата Steam Station бързо произвежда много пара, за да отпусне плата за най-гладките бели ризи. Това намалява времето, през което ризата Ви е изложена на високи температури. Така не само премахва гънките, но и помага за запазването на дрехите Ви.

Как да се погрижим за вълнените дрехи

Създадена за дълготрайна употреба, вълната е отлична инвестиция, ако се грижите правилно за нея. Ще запазите за по-дълго Вашето луксозно палто или ежедневен пуловер, ако следвате тези съвети.

Пране на вълнени дрехи

Окачен бял вълнен пуловер

Защо да се грижите за вълнените дрехи?

Вълната е невероятна материя. Тя е биоразградима, пожароустойчива и дори има UV защита. Тя е по-дишаща от всяко друго влакно и наистина реагира на промените в телесната Ви температура. Затова Ви топли, когато е студено и Ви охлажда, ако е горещо. Трябва да се полагат специални грижи за такава полезна материя, за да изглежда и да се чувства като нова.

Лого Woolmark Green
Одобрен от Woolmark

Дори вълнените дрехи "само за ръчно пране" са в сигурни ръце с нашите перални със символите Blue и Green Woolmark

 • Дисплей панелът на UltraCare Eco показва цикъл за студено пране
  Студено пране

  Ако Вашата перална машина няма цикъл за вълна, препоръчваме да използвате цикъла със студено пране за вълна, която трябва да се пере само ръчно. Винаги перете вълнените си дрехи обърнати наопаки.

 • Бял вълнен пуловер
  Изберете внимателно перилния препарат

  Избягвайте да използвате силни перилни препарати, "био" препарати, съдържащи ензими и такива, съдържащи белина. Трябва да се използва специален перилен препарат за вълна.

 • Купчина вълнени дрехи
  Съхранявайте правилно

  Съхранявайте пуловерите си сгънати и хоризонтално, за да избегнете разтягане. Ако трябва да ги окачите, използвайте специални закачалки за плетива, които им дават максимална опора.

Бял вълнен пуловер с етикет за добра поддръжка от Electrolux

Пране на вълна

Може да са Ви казали да не перете вълнени дрехи в пералня. Сега обаче е друго време. Нашата пералня UltraCare™ Eco не просто почиства, тя се грижи за всяка нишка. Тя смесва предварително перилния препарат, а след това и омекотителя, преди всяка смес да навлезе в барабана. Така че Вашите вълнени дрехи получават ненадмината мекота и по-нежно и равномерно почистване.

DelicateCare

Ако обичате Вашите дрехи, сушете ги в сушилня със специална програма за всяка тъкан

Барабанно сушене на вълнени дрехи

Вече можете да сушите Вашите вълнени дрехи, за да ги запазите в изключително добро състояние. Сушилните DelicateCare предлагат уникален цикъл за вълна. Специалният барабан задържа вълнената дреха разстлана по повърхността си. Това води до толкова добри резултати, колкото при простиране на равна повърхност. Така няма свиване, усукване и заплитане.

Син вълнен пуловер

Без повече "само за ръчно пране"

Когато става дума за Вашите любими вълнени дрехи, трябва да сте сигурни, че пералнята Ви се грижи за тях максимално добре. Нашите перални със сушилни са първите на пазара с етикет Woolmark Blue. Woolmark са световен авторитет при вълната. Затова можете уверено да перете и сушите и най-деликатните вълнени дрехи "само за ръчно пране" в един уред.

Как да запазите цветовете ярки и пъстри

Цветните дрехи могат да избелеят и да загубят яркостта си по-бързо от тъмните или бели дрехи. Въпреки това, ако ги перете внимателно и нежно, ще запазите любимите си цветни дрехи ярки за по-дълго.

Внесете малко цвят в живота си

Цветовете са позитивни и весели. Те добавят забавление и оптимизъм към Вашия гардероб и живот. Карат Ви да се чувствате пълни с живот. Цветните дрехи обаче понякога са най-уязвими и могат да избелеят. Когато ги поддържаме внимателно, разбираме от какво се нуждаят и ги обичаме, те ни отвръщат, като ни карат да се чувстваме жизнени за по-дълго.

Когато избирате перилен препарат, трябва да избирате този, който поддържа, а не само почиства. Течните перилни препарати и геловете са най-нежни към цветовете.

 • 1
  Сортирайте Вашите дрехи

  Сортирайте Вашите дрехи по цвят - ярките цветове като лилаво, червено и оранжево, могат да се перат заедно, както и светлосини и зелени. Препоръчваме Ви да изперете ръчно дреха, която не отговаря на цветовата гама.

 • 2
  Погрижете се за петната

  Някои петна изискват малко повече грижа и внимание: прегледайте предварително дрехите и поставете малко количество течен перилен препарат върху петната, после внимателно го разтворете във вода. Избягвайте програми с много висока температура, защото могат завинаги да запечатат петна или протичания.

 • 3
  Ако се колебаете - обърнете дрехите наопаки

  Винаги обръщайте Вашите дрехи наопаки, за да намалите търкането на влакната и оставяйте поне една ръка разстояние между прането и горната част на барабана. Изберете ниска температура; лек или среден цикъл на изпиране (максимално 30 градуса).

UltraMix

Предварително смесване на перилния препарат и омекотителя с вода за по-голяма грижа.

UltraM

Бъдете самоуверени

Нашата UltraMix система Ви позволява да перете Вашите цветни дрехи при ниски температури, благодарение на уникалните й възможности за предварително смесване. Перилните препарати и омекотителите се смесват по отделно във водата, преди да достигнат до Вашите дрехи за по-добро, по-ефикасно и внимателно почистване, дори при ниски температури. Нашата технология Ultramix е налична за всички уреди UltraCare.

Сушенето също е внимателно

Когато се натрупат влажни цветни дрехи, те могат да се боядисат едни други, затова ги извадете от пералната машина веднага след приключване на програмата. При сушене е по-добре да ги сортирате според материята, а не според цвета. Това е така, защото различните тъкани имат различно време за сушене, така някои от тях могат да бъдат подложени на излишно механично действие, което износва лицето на дрехата и я прави да изглежда избеляла и износена.

Как да превърнем силно износените дънки в такива, за които се грижим добре

Страхотният чифт дънки е повече от незаменим в гардероба, той е инвестиция. Ако ги поддържате с любов и грижа, дънките Ви ще изглеждат все по-добре с времето.

Погрижете се за любимия си деним

Денимът е издръжлив, но трябва да положите специални грижи, ако искате да получите най-доброто от Вашите дънки, особено оцветените, тези с принтове и с тъмно индигово боядисване. Ключът за дълготрайност е да перете при ниска температура и да избягвате прекалено изпиране.

Нашата OptiSense програма автоматично регулира програмата според натоварването и гарантира, че дънките няма да са изпрани повече от необходимото.

 • 1
  Избягвайте пропускането на цветовете

  Отделете дънките от белите или други цветни дрехи, защото цветовете могат да пропуснат. Когато е възможно, използвайте програмата за дънки на сушилнята: тя е проектирана да запази цветовете и да изсуши по най-внимателния начин.

 • 2
  Нови дънки- проверете етикета за поддържане

  Някои производители препоръчват да ги изперете първо на ръка: обърнете дънките си с хастара навън, налейте малко количество течен перилен препарат във водата и ги оставете да се накиснат поне 45 минути, като от време на време леко разбърквате. После изплакнете обилно със студена вода и ги окачете да съхнат

 • 3
  Перилен препарат за деним

  Погрижете се за Вашите дънки с правилния перилен препарат Ще намерите много перилни препарати, специално създадени за цветни дрехи. Течните перилни препарати или капсулите за пране са най-подходящи за дънки, защото предпазват цвета най-добре.

UltraMix

Предварително смесване на перилния препарат и омекотителя с вода за по-голяма грижа

Почистете и се погрижете за Вашите дънки

Нашата UltraMix система се грижи за Вашите дънки, докато ги почиства. За разлика от други машини, които смесват перилния препарат и омекотителя в барабана, нашата изключителна система ги смесва предварително, още преди водата да достигне до дрехите, за осигуряване на по-меко и по-нежно почистване.

Барабанно сушене за меки дънки

Барабанното сушене винаги оставя дънките много по-меки. Някои хора предлагат никога да не използвате барабанна сушилня за дънки. Всъщност съвременните сушилни ще ги направят много по-меки и ще възстановят формата им. Просто спазвайте указанията на етикета и ги извадете леко влажни, за да предотвратите нежелано намачкване.

Как да запазите спортните си екипи във форма

Спортното облекло е проектирано да ни помогне да се почувстваме по-силни, по-уверени и в крайна сметка по-красиви, отвътре и отвън. Когато се грижим за нашия спортен екип така добре, както се грижим за тялото си, то ни отговаря със същото.

Грижа за спортните дрехи

Средството за по-голяма дълготрайност е студен цикъл, затова избягвайте високи температури, дори когато дрехите са силно замърсени. Препоръчваме Ви да използвате програма за спортни дрехи, защото тя е фино настроена за спортно облекло и го изпира по-ефикасно. Погрижете се да изберете правилния перилен препарат, който е специално създаден да се справя с упорити петна и да премахва миризмите.

Препоръчваме също да избягвате омекотителите, особено с тъкани като Gore-Tex, които имат мембрани. Омекотителите могат да попречат на способността на тъканта да диша.

 • 1
  Постарайте се

  Памучните тениски абсорбират много повече влага, затова изискват малко повече любов и грижа. Обърнете ги наопаки и изсипете течен перилен препарат в зоните под мишниците. Оставете препаратът да попие за около 30 минути и после ги изперете при най-високата температура, указана на етикета им.

 • 2
  Програма за спорт или синтетика

  Ако нямате програма за спортни дрехи на Вашата пералня или сушилня, програмата за синтетика е много подобна. Просто добавете допълнително изплакване, ако дрехите са силно замърсени. Когато сушите, отделете памучните от синтетичните дрехи, защото те поемат влагата по различен начин.

 • 3
  Запазете ги свежи

  Запазете чантата за фитнес свежа между тренировките. Ако оставите няколко листа за сушилня в чантата, тя ще ухае свежо между тренировките. Никога не оставяйте дрехите от тренировката в чантата. Извадете ги веднага, щом е възможно, дори ако планирате да ги изперете по-късно.

Предварително смесване на перилния препарат и омекотителя с вода за по-добра грижа

Ultramix

Почистете и се погрижете за спортната екипировка

Нашата UltraMix система се грижи за спортната Ви екипировка, докато я почиства. За разлика от други машини, които смесват перилния препарат и омекотителя в барабана, нашата изключителна система ги смесва предварително, още преди водата да достигне до дрехите, за да осигури по-меко и по-нежно почистване.

Простото изкуство на сушенето

За най-добри резултати, използвайте програмата за спортни дрехи, защото тя суши малко по-ефективно. Тя има по-дълга фаза на охлаждане в края на програмата, което означава, че спортните Ви дрехи ще са готови за обличане веднага. Сушете по отделно памучните и синтетичните дрехи, защото абсорбират влажността по различен начин и е добре да ги разделяте преди сушене.