Сьомга с карфиол и кейл

Сьомга с карфиол и кейл

Свежо и вкусно ястие със северна нотка

 

Насладете се на това здравословно ястие, приготвено с прости, но вкусни типично северни продукти. В тази рецепта сьомгата, източник на омега-3, се приготвя на sous vide с пара, за да се съхранят всички полезни витамини и минерали. А комбинацията с богатите на полезни вещества карфиол и кейл допринася за свежестта на това вкусно предложение.

 

Съставки

140 гр. филе от сьомга, 500 гр. карфиол, 1 литър зеленчуков бульон , 500 гр. соево мляко, 100 гр. ябълков оцет, 1 пакет кейл, 50 гр. зехтин, Сол, кафява захар

 

 

Стъпка 1

Разделете карфиола на парчета. Нарежете самия връх на вързопа и го оставете настрани, направете от него смес, подобна на кускус. Изберете няколко от най-добрите парчета и ги нарежете на тънки ивици с белачка.

Стъпка 2

Поставете рибата в пликче за sous vide и го запечатайте с уреда на Electrolux за вакуумиране.

Стъпка 3

Гответе карфиола в тиган за сосове върху индукционен плот, докато не е наполовина готов. Изцедете водата, прибавете соевото мляко и гответе, докато карфиола стане готов. След това поставете карфиола в блендер, прибавете малко от млякото, в което сте го варили и пригответе пюре, като блендирате на максимална скорост за 3 минути. Прибавете разтопеното масло и блендирайте отново за 3 минути. Ако е нужно, прибавете още малко мляко, за да постигнете желаната консистенция. Прибавете сол на вкус. 

Стъпка 4

Пригответе фурната CombiSteamPro за гответе на ниска температура (51⁰ по Целзий). Поставете пликчетата за sous vide с рибата във фурната за 25 минути. Благодарение на вакуумирането и ниската температура, рибата ще запази страхотния си вкус и невероятно деликатната си текстура. 

Стъпка 5

Смесете оцета, водата, солта, захарта и малко масло от гроздови семена в малка купа, излейте върху фино нарязания карфиол и смесете добре. Когато рибата е готова, извадете я от пликчето и внимателно подсушете с кърпа. За сервиране, поставете една лъжица от пюрето в чиния, като върху него поставите рибата. Декорирайте с тънко нарязания карфиол, лист кейл и кускуса от карфиол.

 • Homemade granola and Greek yogurt

  Start your day with the perfect breakfast

   

 • Season veggies soup with cereal chips

  Creamy soup with a crunch

   

 • Organic barley orzotto

  Orzotto - a different take on risotto

   

 • Jerusalem artichoke brownies

  Sweeten baked goods with jerusalem artichokes